oudestad van rhodos junglevanrhodos

In the ancient city are the main attractions: the theater, the stadium (200 meters long and 35 meters wide) and the remains of the Temple of Apollo.

The main attractions in the town knight from the Middle Ages to the enactment, the Archaeological Museum, the city walls and the Mandraki Harbour (At the entrance of this would have been the Colossus).

Oudgriekse replica's

Buste, vazen, olielampjes en zelfs hele standbeelden uit de klassieke oudheid zijn in Rhodosstad in de buurt van het museum te koop, natuurlijk als replica. Ook iconen worden aangeboden. Replica's van klassieke sieraden vindt u bij de juweliers.

Sponsen
Het sponzeneiland Kálymnos, dat ook tot de Dodekanésos behoort, voorziet Rhodos van gele en bruine natuursponzen. Tijdens het seizoen lopen de duikers soms ook de Mandrákihaven binnen om de vruchten van hun gevaarlijke werk direct aan de man te brengen.

Waar is rhodosstadWandelen
Wie goed ter been is, kan Rhodosstad van een kant bekijken die zelfs de inheemse bevolking vaak niet kent en een paar juweeltjes van straatjes ontdekken.

In de vorm van geurende tijm, schapenkaas, ouzo en kleurige keramiek kunt u een stukje Rhodos mee naar huis nemen. Pas op, uw verblijf op Rhodos kan duur worden! Het aanbod van winkeltjes, juweliers en ambachtswinkels evenaart moeiteloos dat van een grote stad. Vooral Rhodosstad en Lindos bieden naast het gebruikelijke assortiment een groot scala aan luxeartikelen zoals bontmantels en waardevolle sierraden. Als souvenir hebt u keuze uit een overvloed aan kleine, nuttige en vooral nutteloze voorwerpen.

Keramiek
De specialiteit van Rhodos is kleurig beschilderde borden die als wanddecoratie kunnen dienen. In de klassieke oudheid waren de schalen, kruiken, vazen en bekers uit Rhodos over het gehele middellandse zeegebied bekend. Deze traditie is tot op zekere hoogte bewaard gebleven: de pottebakkers van Rhodos genieten in heel Griekenland een goede naam, maar met de hand of voet aangedreven draaischijf, heeft plaats gemaakt voor een electrische draaischijf. Toch is het de moeite waard een pottenbakkerij te bezoeken en de verschillende fasen van het productieproces van de keramiek te bekijken.

What you must see in Rhodes Town

MANDRAKI HARBOR

mandraki haven excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

Mandraki port in Rhodes town has for centuries been an important port in Greece. Were it used to be war boats and fishing boats that here determined the view

Read more ...

BEACHES

stranden excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

The beaches of Rhodes town. Many large pebbles.

Read more ...

SHOPPING

kolimbia excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

Rhodes Town are many shopping streets. Both in the old city and the new city.
People who are agile May Rhodes City view from a side, even-which the indigenous people does not know and discover a few jewels of streets.

Read more ...

Book this day

kalender

Meeting point

rhodos route