Over Nikos

Zijn jeugd

archangelos blog i junglevanrhodos

Nikos Papas werd geboren in het grootste en toen meest traditionele dorp van het eiland: Archangelos. Dit dorp staat bekend om zijn prachtig dorpscentrum met blauw witte huisjes, een suikerwerk kerkje waar op het marktplein waar de vrouwen, nog een aantal in traditionele kleding, bijeen komen. Zijn vader was de eerste Papas met een rijbewijs. Tot die tijd ging het vervoer per ezeltje. Moeder zat op de ezel, de bagage werd vastgebonden en de Papas en kinderen lieper er naast. Vanaf zijn tiende jaar begeleidde hij toeristen langs een smal en onbekend pad naar Tsambika Strand. Op zijn 18e kwam er electriciteit in het dorp!

Toerisme naar Archangelos

toeristen archangelos

Toen Nikos uit dienst kwam hadden zijn ouders een verassing voor hem, Om Nikos in het dorp te houden hadden ze een pand gebouwd.. Aan de doorgaande dorpsweg. In de winter logeerden daar kinderen uit het volgende dorp die op de naastgelegen school zaten. In de zomer was Nikos in zijn element. De kamers werden verhuurd aan toeristen. Het werd het eerste hotel van het dorp. Kort daarna bouwde hj een tweede verdieping op zijn hotel. Hij opende er een reisbureau. En sloot dat weer na een paar jaar. Hij wilde niets liever dan alleen nog de Jungle Tour doen. En dat doet hij nu! En geniet er elke dag weer van!

Eigenaar van Hotel

hotel archangelos junglevanrhodos3

Toen bleek ook dat Nikos een ab so lute klik heeft met de vakantiegast. Hij startte met kleine uitstapjes; uniek omdat hij mee ging! Hij bedacht zijn eigen Gekke Griekse Avond. Net Griekse kleding voor de gasten en fakkels. De gasten genoten. Nikos even zo! Het dorp liep uit. De mannen kwamen het ruime terras op. De vrouwen zaten op meegebrachte stoelen aan de overzijde van de weg! Nikos maakte er een hele happening van!Het verkeer liep vast! Zowel de dorpsbewoners alsook de toeristen genoten!

Unieke dag en mini Trips

minibus junglevanrhodos

De ‘Natuurtuin van Rhodes’ heeft een grote ontwikkeling ondergaan. Het begon in 1971. Hij nam zijn gasten mee in zijn minibusje. Daarna met Jeeps of per bus. En nu kun je per lokale bus naar de Natuurtuin, of per scooter of huurauto.

Start met zijn speciale dag

jungletour blog i junglevanrhodos

Fantastische dag uit met de gepassioneerde en exentrieke Griek Nikos Papas uit een van de bergdorpen van Rhodos. Deze dag mag je niet missen! Nikos Papas en zijn hondje leiden je door het prachtige en onbekende natuurgebied nabij ‘zijn’ dorp. Tijdens deze onvergetelijke dag loop je in total niet meer dan 2 km. Een aantal meters daarvan gaat door het water tot halverwege je kuit (neem badschoentjes mee). Dan bereik je een waterval waar het water luid gekletterend neer valt. Nikos Papas spreekt krakkemikkig Engels, Duits en Nederlands. Talen genoeg; je komt er wel uit met hem!

Jungle van vandaag

Deze start vanaf de ontmoetingsplek aan de hoofdweg van Rhodosstad naar Lindos

{mosmap}

Natuurlijk is ook tijd om te relaxen. Kiest je voor een van de schaduwrijke zitjes met privacy of kies je voor een zitje met uitzicht op het werkelijk prachtige bergmeertje. Misschien lig je liever in de schaduw van een grote boom in een van de groepsgewijs opgehangen hangmatten? Of . . . . . je hebt geluk en je kunt een van de hangmatten bemachtigen die over het bergmeertje zijn gespannen - maar dan niet piepen als je billen ‘t water raken he?

Boek deze dag

kalender

Ontmoetingspunt

rhodos route