Blog

Blog over Rhodos

Carnaval in Griekenland

grieks pasen blog van junglevanrhodos

het griekse carnaval begint officieel op zaterdagavond, tien weken voor het grieks orthodoxe pasen, met de laatste dag, as-maandag, als belangrijkse dag.
Op donderdag is het Tsikno pempti oftewel Barbeque Donderdag (of Smokey Thursday). Men maakt zich klaar voor een uitgebreide BBq-en met familie of vrienden - thuis of in taverna’s. of men trekt de stad uit, de natuur in om daar de bbq op te zetten. Het is dan tien dagen voor het begin van de vasten-periode.
Drie dagen daarna is het Tyrofagos-zondag; het is de dag dat men alleen zuivelproducten eet. Het is ook de laatste dag van de pre-vastentijd.
De dag na Tyrofagos is het as-maandag. Het is de eerste dag van de vastentijd.

Lees meer...

Grieks Pasen, uniek om mee te maken

grieks pasen blog van junglevanrhodos

Een keer per vier jaar valt het Grieks Orthodoxe Paasfeest gelijk met ons Paasfeest. . Dit jaar, in 2016, echter valt het Griekse Pasen op 1 mei! Dat is een dikke maand later dan in Nederland waar met het Paasfeest viert op 27 maart. En dat is eigenlijk geweldig want in mei is het al heerlijk zomerweer op Rhodos! Een dagje strand of een heerlijke wandeling en daarnaast het meemaken van de bijzondere gebruiken en religieuze ceremonies behorend bij het Griekse Paasfeest . . .. een betere combinatie kun je je niet wensen! Zo heb je de kans om even te proeven aan het echte Griekse leven. Zoals veel mensen in Nederland het Kerstfeest als een van de belangrijkste feestdagen zien zo is het Pasen in het Grieks Orthodoxe geloof het belangrijkste religieuze feest. De hele week voorafgaand aan het Griekse Pasen heet de ’Goede Week’ oftewel de ‘Big Week’ en staat geheel in het teken van de wederopstanding. Er is in die week vrijwel elke avond een kerkdienst. De vrouwen houden zich bezig met de voorbereidingen voor Pasen wat inhoudt dat zij het huis schoonmaken (en ook vaak de buitenzijde wit kalken). Ze versieren de straten en bakken het paasbrood en de paaskoekjes en natuurlijk worden er op de donderdag voor Passen de paaseieeren (rood) geverfd.

Pascha is het Griekse woord voor Pasen Pascha komt van Pesach. Wat betekent ‘overgang’. Men bedoelt hier de overgang van de dood naar leven en van de aarde naar de hemel. Met het Paasfeest wordt het lijden en de kruisiging van Jezus Christus herdacht en de opstanding gevierd.

Lees meer...

Jungle van Nikos Papas

jungle van rhodos blog a junglevanrhodos

Leuke dag
Vakantie geboekt naar Rhodos en nu wilt u ook wat zien natuurlijk. Maak dan nu een keuze uit de Rhodos unieke dag op het Griekse eiland Rhodos. U kan bij uw hotel of verblijfsplaats opgehaald worden en tijdens de gehele Rhodos unieke dag begeleid. U kunt de Rhodos unieke dag boeken via de reisleiding van uw reisorganisatie of via een lokaal excursiebureau. In principe krijgt u in beide gevallen evenveel 'waar voor uw geld'.

Contact
Wil je een Rhodos unieke dag boeken met alles er op en er aan? Dat kan altijd. De mogelijkheden zijn zeer breed en wij kunnen een Rhodos unieke dag altijd vooraf boeken. Zijn er nog vragen, gebruik dan ons online contactformulier l

Boek deze dag

kalender

Ontmoetingspunt

rhodos route