Rhodos westkust

EMBONAS

embonas excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

Natuurlijk Cypressenbos Embonas”. In het Noordoostelijke deel van het eiland Rhodos, dicht bij het dorp Embona in het Attavirou district en specifiek op de plek “Katarti” in de provincie Dodecanesos, bevindt zich een natuurlijk bos met cypressen.Het bos is beoordeeld als belangrijk biogenetisch reservaat, van bijzondere, wetenschappelijke waarde.

Lees meer...

FILERMOS

kolimbia excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

>Filérimos '....die de eenzaamheid opzoekt'.

Voor de inwoners van Rhodosstad is de Filérimosberg een geliefd recreatiegebied. Op het 267 meter hoge plateau is het zelfs in de zomer naar verhouding vrij koel en onderweg naar boven hebt u steeds een prachtig uitzicht op de kust. Hier heeft in de Klassieke Oudheid de akropolis van lalyssós gestaan.

Lees meer...

KAMIROS

kamiros excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

Kamiros was een van de drie oudste Dorische steden
Kamiros ligt tegen een heuvel, aan de westkust, ongeveer 25 kilometer van Rhodos-stad.
De stad is door een aardbeving in 142 voor Christus verwoest en in 1929 door de Italianen weer opgegraven

Lees meer...

IXIA

ixia excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

Ixia je mag het eigenlijk amper een dorp noemen, heeft iets wat maar weinig dorpen op Rhodos hebben: vanaf vrijwel iedere plek vanuit Ixia heb je een goed tot geweldig uitzicht op zee. En wat voor een uitzicht…. nergens op Rhodos lijkt de zee blauwer dan hier in Ixia of het ernaast gelegen Ialyssós. Zeker in de middag lijkt het wel alsof iedere kleur blauw in de zee vertegenwoordigd is: van fel helder

Lees meer...

PETALOUDES

petaloudes excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

In de vlindervallei Petaloúdes zitten van juni tot augustus duizenden vlinders (petaloúdes in het Grieks). Vroeger zaten er honderdduizenden vlinders maar mede door de vele toeristen is het aantal flink afgenomen. De vlinder die je hier het meest ziet, is de gestippelde harlekijn (Callimorpha quadripuncta). Deze vlinder is zwart met gele strepen als hij stilzit en knalrood als hij vliegt.

Lees meer...

Boek deze dag

kalender

Ontmoetingspunt

rhodos route