ixia excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

Ixia je mag het eigenlijk amper een dorp noemen, heeft iets wat maar weinig dorpen op Rhodos hebben: vanaf vrijwel iedere plek vanuit Ixia heb je een goed tot geweldig uitzicht op zee. En wat voor een uitzicht…. nergens op Rhodos lijkt de zee blauwer dan hier in Ixia of het ernaast gelegen Ialyssós. Zeker in de middag lijkt het wel alsof iedere kleur blauw in de zee vertegenwoordigd is: van fel helder

ixia, Rhodos | Nikos-papas.nl

lichtblauw via azuurblauw naar een diepe donkerblauwe tint ver in de horizon. Vanaf het noorden gezien begint Ixia eerst met een lange rij kleine huisjes die langs de hoofdstraat van het dorp lopen. Dit straatbeeld zie je nergens anders op Rhodos. Aan de linkerkant heb je de kleine huisjes staan, aan de rechterkant zie je de prachtige Middellandse Zee en recht voor je zie je de hotels opdoemen.

De hotels in Ixia behoren tot de eerste hotels die op het eiland Rhodos verschenen. Samen met Trianda is in Ixia en Rhodos Stad het toerisme op het eiland ooit ontstaan. Ixia is van deze drie plaatsen veruit de kleinste en zal ook nog maar weinig uitbreiden. Daar is simpelweg de ruimte niet voor. Aan de zuidkant grenst Ixia al meteen aan Ialyssós en de ruimte tussen Rhodos Stad en Ixia biedt amper mogelijkheden tot uitbreiding.

De ligging aan de westkust biedt enkele voordelen voor Ixia. Het is een geweldige plek om te surfen of kitesurfen dankzij de vrijwel altijd aanwezige wind van zee. Daarnaast heb je een fabelachtig mooie zonsondergang als de weergoden voor goed zicht zorgen. De wind heeft een bijkomend voordeel: in de heetste maanden juli en augustus zorgt deze wind voor een aangename verkoeling.

Vanaf hier naar de ontmoetingsplek voor de Jungletour

Prijzen en tijden kunnen wijzigen tijdens het seizoen.

{mosmap}

Boek deze dag

kalender

Ontmoetingspunt

rhodos route