overig Grieks

Hoe kom ik op Rhodos

Hoe komen wij op Rhodos

Om naar Rhodos te gaan zijn er diverse mogelijkheden; Met de auto en de veerboot via Italië of via Turkije. De meest gangbare is met het vliegtuig. Er zijn diverse maatschappijen die vliegen op Rhodos. Een enkele vlucht of een geheel verzorgde reis met hotel of appartement. Wij doen geen zaken met, of hebben voorkeur voor bepaalde maatschappijen. Wel kunnen wij jullie een paar adressen geven die met regelmaat aanbiedingen hebben naar Rhodos.

Hieronder vindt jij een aantal doorklik mogelijkheden. 

Rhodos of Royal Rhodos

Onvergetelijke dag

Fantastische dag uit met de gepassioneerde en exentrieke Griek Nikos Papas uit een van de bergdorpen van Rhodos.

Deze dag mag je niet missen!  Nikos Papas en zijn hondje leiden je door het prachtige en onbekende natuurgebied nabij ‘zijn’ dorp. Tijdens deze onvergetelijke dag loop je in total niet meer dan 2 km. Een aantal meters daarvan gaat door het water tot halverwege je kuit (neem badschoentjes mee). Dan bereik je een waterval waar het water luid gekletterend neer valt.   

Nikos Papas spreekt krakkemikkig Engels, Duits en Nederlands. Talen genoeg = je komt er wel uit met hem!

Bij het meertje op zijn grondgebied komen vaak een of twee schilpadden van de groep  kijken of er nog iets te happen valt. In een hoek van het meertjes wachten kleine visjes en palingen op wat voer.  In de hoogseizoensmaanden zie je in Niikos Papas’ Jungle prachtige oranje vlinders in grote aantallen; een bijzondere ervaring.

Natuurlijk is ook tijd om te relaxen. Kiest je voor een van de schaduwrijke zitjes met privacy of kies je voor een zitje met uitzicht op het werkelijk prachtige bergmeertje.   Misschien lig je liever in de schaduw van een grote boom in een van de   groepsgewijs opgehangen hangmatten?  Of . . . . .  je hebt geluk en je kunt een van de hangmatten bemachtigen die over het bergmeertje zijn gespannen   - maar dan niet piepen als je billen ‘t water raken he?   

De hele dag door is er eten & drinken.

Mis deze dag niet! Velen gingen je voor en   . . . . boeken voor deze dag ELKE zomer weer!   Zie het gastenboek op deze site en lees ook op Tripadvisor.com en Facebook over deze  bijzonder en onvergetelijke dag.

Reserveren voor de Jungle Tour kan rechtstreeks. Zie het reserverings/aanmeldingsformulier aan de zijkant van deze pagina.     Doen!

GRIEKSE CULTUUR

Griekse cultuur en Grieks eten hebben veel met elkaar gemeen.

Niet alleen was één van 's werelds eerste kookboekschrijvers een Griek, ook in de Griekse mythologie komt het onderwerp "eten" regelmatig naar voren.

In het verhaal over Tantalos bijvoorbeeld, die koning van Lydië was. Hij was een zoon van oppergod Zeus zelf en bevriend met vele belangrijke goden. Iedere dag mocht hij eten aan Zeus' tafel. Een eer die een george zorbassterfelijke mens vrijwel nooit te beurt viel. Tantalos werd er hoogmoedig van en dat bekwam hem slecht. Hij nodigde de goden aan zijn tafel, waar hij hun zonder dat zij dat wisten zijn voor die gelegenheid geslachte zoon Pelops voorzetten. Hij wilde daarmee bewijzen, dat de goden niet zo alwetend waren als zij pretendeerden te zijn. Maar dat viel tegen: alle goden merkten onmiddellijk wat er aan de hand was, behalve Demeter die zo zeer door zorgen in beslag genomen werd, dat ze niet bezefte wat ze at. Mythologische goden werden nooit gewoon kwaad, ze ontstaken altijd in toorn. Dat gebeurde nu in volle hevigheid. Tantalo's zoon werd dankzij hun bijzodere krachten in minder dan geen tijd weer in elkaar gezet.

Bijzondere dag

Heb je al gehoord over  de Jungle Tour met Nikos Papas?
Van familie, vrienden of collega’s?
Dan hoef je niet verder te lezen.
Dan weet  je dat je deze dag ab-so-luut niet mag missen.
Boek rechtstreeks via het reserverings/boekingsformulier aan de zijkant van deze pagina.
 
Of . . .. . .

Heb je nog niet gehoord over deze bijzondere dag. De Jungle Tour met Nikos Papas.  De ervaring om een dagje op stap te gaan met deze excentrieke, expressieve Griek, geboren in een van de bergdorpjes op het eiland Rhodos zal je verbazen. Hij neemt je mee in zijn wereld. Hij neemt je mee naar zijn Jungle van Rhodos. Hieronder in ‘t kort hoe ‘t is om een dagje met Nikos Papas op stap te gaan.  Een ding is zeker.....  deze dag met Nikos Papas is werkelijk onvergetelijk!

‘s Ochtends ontmoet je op een bijzondere manier deze Nikos Papas in zijn Jungle. Je denk ‘de man is gek’. Maar wacht nog even af. En dat is dan beste beslissing die je maakt! Nu gaat het beginnen!

In totaal niet meer dan 2 km lopen, in rustig tempo. Langs sijpelende stroompjes, door een dicht begroeid gebied, langs een irrigatie kanaal waar ‘t water kletterend zijn weg zoekt. Nikos Papas heeft heel wat te vertellen en doet dat op zijn heel eigen manier....  Van alle talen een paar woorden. Engels, Duits, Nederlands en ja hoor ook wat Frans. Maar .... je kunt hem prima begrijpen! En je leert nog Grieks ook!   Bij bijna elke stop onderweg er is iets te eten of drinken. Hij kondigt aan wanneer je je gympen/wandelschoenen moet verwisselen voor waterschoentjes (eventueel slippers). Dan is het tijd om door een stroompje te waden. En dan – alleen voor wie wil – is het tijd om van de ‘natuurlijke glijbaan’ in het bergmeertje te plonzen. En nee hoor ....  het is niet koud!   Nog eens stukje verder en je bereikt de Jungle van Nikos Papas. Daar is lekker te eten en te drinken. Daar is ook tijd om te relaxen. Of je nu kiest voor een zitje met uitzicht op het meertje, of een zitje met meer privé; of je nu kiest voor een van de vele hangmatten die in de schaduw hangen rondom wat bomen  . .. .  je kunt niet anders dan genieten van de prachtige omgeving; de serene rust.

En dan heeft Nikos Papas nog een verrassing voor je in petto.  Rustig is dat zeker niet! Denk er aan dat Nikos Papas maling lijkt te hebben aan ‘alles’!  

Mis deze dag niet! Velen gingen je voor en   . . . . boeken voor deze dag ELKE zomer weer!   Zie het gastenboek op deze site en lees ook op Tripadvisor.com en Facebook over deze  bijzonder en onvergetelijke dag.

Je kunt deel uitmaken van deze bijzondere dag door het blauwe/rode tabblad rechts/links aan te klikken en rechtstreeks te boeken   Tot de volgende zomer – in de Jungle van Nikos Papas!

Doen!

Waar vandaag vertrekken we?

Boek deze dag

kalender

Ontmoetingspunt

rhodos route