Rhodos-oostkust

ARCHANGELOS

archangelos, Rhodos | Nikos-papas.nl

Het grootste dorp op Rhodos, waar­van de naam 'aartsengel' betekent, opende zijn deuren voor het toerisme tegen het einde van de jaren tachtig. Er is echter veel van zijn authentici­teit bewaard gebleven. De wit ge­kalkte huizen, de geplaveide, hobbe­lige steegjes en het gemoedelijke leven van de dorpsbewoners oefe­nen een grote aantrekkingskracht uit op de bezoekers.

CHARAKI

charaki

Het voormalige vissersdorp heeft zich in de jaren tachtig tot een kleine badplaats ontwikkeld. Op de enorme rots in het noorden van het dorp staan de overblijfselen. van de johan¬nietervesting Feráklos uit 1470.
Tijdens de riddertijd werd hier suikerriet geperst en uit het sap werd suiker geraffineerd. Ten noorden van de vestiging bevindt zich het zandstrand Agathi.
In Charaki zijn er enkel kiezelstranden.

Lees meer...

FALIRAKI

„faliraki

Wie hier niet verblijft heeft niets gemist, tenzij voor een avondlijke rit met het reuzenrad dat al van ver te zien is of een soort bungeesprong van de enorme stalen torens. Wie hier wel verblijft, krijgt nabij de kleine haven een indruk van Faliráki zoals het er 35 jaar geleden bij lag toen het nog een piepklein vissershaventje was.

Lees meer...

EPTA PIGES

epta piges excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

Zelfs op de heetste zomerdagen is het aangenaam koel vertoeven aan de tafels van de taveerne Eptá Pigés (Dal van de zeven bronnen) nabij de snelweg naar Rhodos. Hoge, oude platanen zorgen voor schaduw, zeven naast elkaar liggende bronnen vullen een oude beek, pauwen en ganzen zorgen voor aangenaam achtergrondgeluid, terwijI soms te luidruchtige schoolkinderen die op schoolreis zijn, onaangenaam opvallen.

Lees meer...

KALITHEA

kalithea excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

Thermen van Kalithéa' de oude badplaats uit de Turkse overheersing. Tot aan de Tweede Wereldoorlog bezat Rhodos zon, zee en cultuur nog een andere trekpleister: een badplaats met minerale bronnen. In het exquise kuuroord Kallitliéa aan de oostkust deden de welgesteld een kuur voor hun reuma of andere aandoeningen waarover niet werd gesproken, zoals nieraandoeningen of chronische constipatie.

Lees meer...

Boek deze dag

kalender

Ontmoetingspunt

rhodos route