oostkust van rhodos junglevanrhodos

Tussen Rhodos-stad en de kleine badplaats Charáki is de oostkust van het eiland bezaaid met baaien, de ene nog mooier en schilderachtiger dan de andere. In Faliráki zijn geen bezienswaardigheden. Door de nabijheid van Rhodos-stad is het echter een aanvaardbare vakantiebestemming voor all-inreizigers. De individuele reiziger kan beter logeren in de plaatsen Charáki of Stegná. De stranden zijn hier uitermate gevarieerd en reiken

oostkust, Rhodos | Nikos-papas.nl

van het kiezelstrand tussen rotsen in de Anthony Quinnbaai tot het kilometerslange, brede zandstrand met op duinen lijkende opgewaaide zandheuvels aan de Tsambika Beach. Het is dan ook geen wonder dat het piepkleine vissersdorpje Fakáki inmiddels is uitgegroeid tot de belangrijkste vakantiebestemming van het eiland. Maar het dorp is duidelijk in tweeën verdeeld. De echte badplaats is het amusements- en nightlifecentrum van het eiland met talloze discotheken en musicclubs, pretparken en snackbars.

Vooral jonge Engelsen voelen zich hier goed. In het noorden bevinden zich de meeste grote hotels van het eiland langs een lang zandstrand.

De weg van het mooie badplaatsje Kolymbia naar de binnenlanden loopt door het bos, langs het riviertje Loutani tot aan Archipoli, een pittoresk boerendorpje. De route is perfect om een wandeling of een fietstochtje te maken. Vlak voor het dorp staat in een dennenbos het Agios Nektarios klooster waar men even kan uitrusten en zijn dorst lessen met het koele bronwater. Leuke uitstapjes vanaf Kolymbia zijn o.a.: Rhodos-stad, Lindos, de Vlindervallei, Kamiros en Kalithea.

Plaatsen die je moet zien aan de oostkust van Rhodos

TSAMBIKA

tsambika excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

Op Rhodos heten veel mannen en vrouwen Tsambikas of Tsambika. De reden hiervoor is waarschijnlijk een wonderdoende icoon. De legende vertelt dat eeuwen geleden een ouder, ongewild kinderloos echtpaar een beeltenis van Maria vond aan de oostkust van Rhodos.

Lees meer...

STEGNA

stegna, Rhodos | Nikos-papas.nl

Stegna beach (2500 m.) zou je het strand en de vissershaven van Archangelos mogen noemen. Een nog nauwelijks ontdekte baai met een prachtig zandstrand waar tot nu toe alleen de Grieken zelf kwamen. Langzamerhand zijn er de nodige taverna’s verschenen, een hotel, een auto/bromfietsverhuurder en een enkele supermarkt. Massa-toerisme is er tot nu toe gelukkig uitgebleven.

Lees meer...

LINDOS

lindos excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

Lindos is van oorsprong een Dorische stad en had een grote haven en vloot.
In de 15e eeuw bouwden de johannieters een vesting op de Griekse acropolis. In de 16e eeuw woonden hier ongeveer 17.000 mensen. Nu zijn dat er nog maar zo’n 800. Het stadje is alleen lopend of per ezel te bezichtigen. Langs de weg naar de acropolis wordt veel textiel verkocht.

Lees meer...

KOLYMBIA

kolimbia excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

Vanaf de ringweg rond het eiland leidt een kilometerslange, door eucalyptusbomen omzoomde laan naar Kolymbia, waar alle straten naar Europese hoofdsteden zijn genoemd. Behalve de bomen is hier alles nieuw. De plaats bestaat hoofdzakelijk uit eet- en drinkgelegenheden, hotels en winkels.

Lees meer...

KALITHEA

kalithea excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

Thermen van Kalithéa' de oude badplaats uit de Turkse overheersing. Tot aan de Tweede Wereldoorlog bezat Rhodos zon, zee en cultuur nog een andere trekpleister: een badplaats met minerale bronnen. In het exquise kuuroord Kallitliéa aan de oostkust deden de welgesteld een kuur voor hun reuma of andere aandoeningen waarover niet werd gesproken, zoals nieraandoeningen of chronische constipatie.

Lees meer...

FALIRAKI

„faliraki

Wie hier niet verblijft heeft niets gemist, tenzij voor een avondlijke rit met het reuzenrad dat al van ver te zien is of een soort bungeesprong van de enorme stalen torens. Wie hier wel verblijft, krijgt nabij de kleine haven een indruk van Faliráki zoals het er 35 jaar geleden bij lag toen het nog een piepklein vissershaventje was.

Lees meer...

EPTA PIGES

epta piges excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

Zelfs op de heetste zomerdagen is het aangenaam koel vertoeven aan de tafels van de taveerne Eptá Pigés (Dal van de zeven bronnen) nabij de snelweg naar Rhodos. Hoge, oude platanen zorgen voor schaduw, zeven naast elkaar liggende bronnen vullen een oude beek, pauwen en ganzen zorgen voor aangenaam achtergrondgeluid, terwijI soms te luidruchtige schoolkinderen die op schoolreis zijn, onaangenaam opvallen.

Lees meer...

CHARAKI

charaki

Het voormalige vissersdorp heeft zich in de jaren tachtig tot een kleine badplaats ontwikkeld. Op de enorme rots in het noorden van het dorp staan de overblijfselen. van de johan¬nietervesting Feráklos uit 1470.
Tijdens de riddertijd werd hier suikerriet geperst en uit het sap werd suiker geraffineerd. Ten noorden van de vestiging bevindt zich het zandstrand Agathi.
In Charaki zijn er enkel kiezelstranden.

Lees meer...

ARCHANGELOS

archangelos, Rhodos | Nikos-papas.nl

Het grootste dorp op Rhodos, waar­van de naam 'aartsengel' betekent, opende zijn deuren voor het toerisme tegen het einde van de jaren tachtig. Er is echter veel van zijn authentici­teit bewaard gebleven. De wit ge­kalkte huizen, de geplaveide, hobbe­lige steegjes en het gemoedelijke leven van de dorpsbewoners oefe­nen een grote aantrekkingskracht uit op de bezoekers.

Lees meer...

Boek deze dag

kalender