oudestad van rhodos junglevanrhodos

In de stad uit de oudheid zijn de voornaamste bezienswaardigheden: het theater, het stadion (200 meter lang en 35 meter breed) en de resten van de Apollotempel.
De voornaamste bezienswaardigheden in de ridderstad uit de middeleeuwen zijn het Grootmeesterspaleis, het Archeologisch museum, de stadsmuren en de Mandrakihaven (Aan de ingang hiervan zou de kolos gestaan hebben).

Waar is rhodosstad

Oudgriekse replica's

Buste, vazen, olielampjes en zelfs hele standbeelden uit de klassieke oudheid zijn in Rhodosstad in de buurt van het museum te koop, natuurlijk als replica. Ook iconen worden aangeboden. Replica's van klassieke sieraden vindt u bij de juweliers.

Sponsen
Het sponzeneiland Kálymnos, dat ook tot de Dodekanésos behoort, voorziet Rhodos van gele en bruine natuursponzen. Tijdens het seizoen lopen de duikers soms ook de Mandrákihaven binnen om de vruchten van hun gevaarlijke werk direct aan de man te brengen.

Wandelen
Wie goed ter been is, kan Rhodosstad van een kant bekijken die zelfs de inheemse bevolking vaak niet kent en een paar juweeltjes van straatjes ontdekken.

In de vorm van geurende tijm, schapenkaas, ouzo en kleurige keramiek kunt u een stukje Rhodos mee naar huis nemen. Pas op, uw verblijf op Rhodos kan duur worden! Het aanbod van winkeltjes, juweliers en ambachtswinkels evenaart moeiteloos dat van een grote stad. Vooral Rhodosstad en Lindos bieden naast het gebruikelijke assortiment een groot scala aan luxeartikelen zoals bontmantels en waardevolle sierraden. Als souvenir hebt u keuze uit een overvloed aan kleine, nuttige en vooral nutteloze voorwerpen.

Keramiek
De specialiteit van Rhodos is kleurig beschilderde borden die als wanddecoratie kunnen dienen. In de klassieke oudheid waren de schalen, kruiken, vazen en bekers uit Rhodos over het gehele middellandse zeegebied bekend. Deze traditie is tot op zekere hoogte bewaard gebleven: de pottebakkers van Rhodos genieten in heel Griekenland een goede naam, maar met de hand of voet aangedreven draaischijf, heeft plaats gemaakt voor een electrische draaischijf. Toch is het de moeite waard een pottenbakkerij te bezoeken en de verschillende fasen van het productieproces van de keramiek te bekijken.

Wat je gezien moet hebben in Rhodos stad

WINKELSTRATEN

kolimbia excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

In Rhodosstad zijn veel gezellige winkelstraten. Zowel in de oude Stad als in de nieuwe stad.

Lees meer...

MANDRAKI HAVEN

mandraki haven excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

De Mandraki-haven in Rhodos stad is al eeuwenlang een belangrijke haven in Griekenland. Waren het vroeger vooral oorlogsboten en vissersbootjes die hier het aanzicht bepaalden,

Lees meer...

STRANDEN

stranden excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

Maar liefst dertig stranden, elf musea, vier kastelen, meer dan vijfendertig kerken en een prachtige natuur liggen op Rhodos klaar om door jou ontdekt te worden. Want naast zon, zee en strand - Rhodos is de meest zonzekere vakantiebestemming van Griekenland! - beschikt dit Griekse eiland over een rijk cultureel erfgoed.

Lees meer...

Boek deze dag

kalender