westkust van rhodos junglevanrhodos De westkust van Rhodos is groener, rustiger en minder populair dan de oostkust van het eiland. Er wil ook wel eens wat wind staan. De stranden zijn er smaller en vaker zijn het kiezelstranden in plaats van zandstranden. De bewoners aan de oostkust geven dan ook af op de westkust omdat zij hun stranden veel beter vinden. Het is een kwestie van smaak. De stranden zijn dan misschien wel wat smaller maar ze zijn wel langgerekt.

rhodos westkust map

De meeste toeristische resorts liggen op het stuk tussen Rhodos stad en de luchthaven Paradisi, het noordelijkste stukje van de westkant van het eiland dus. Daarna houdt de toeristische bebouwing zo goed als op en krijg je meer boerderijen en druivenvelden te zien.

Er zijn de restanten van de antieke stad Ialyssos en de berg Felerimos met zijn fotogenieke mix van Byzantijnse en Johannieter kerken die tussen de dennenbomen liggen.

Achter het vliegveld ligt de weg naar de Petoulades vallei waar je miljoenen vlinders (eigenlijk zijn het motten) kunt gaan bekijken (eind juni - begin september). De volgende noemenswaardige bestemming is Kamiros. Dit is de tweede verlaten antieke stad aan de westkust en ook een van de populairste excursie-bestemmingen van het eiland. Na Kamiros wordt de weg nog rustiger. In de havenplaats Kamiros Skala zijn dagelijkse verbindingen met het nabij Rhodos gelegen eiland Chalki. Monolithos is het belangrijkste dorp in het zuidelijke gedeelte van de westkust. Het strand stelt niet echt veel voor maar op de heuvel staat een kasteel van de Johannieters, dat misschien wel het meest indrukwekkende kasteel van het eiland is. Het is gebouwd in de 15e eeuw. Vanaf de heuvel is er een prachtig uitzicht op het eiland Chalki. Ten zuiden van Monolithos is het eiland nauwelijks bewoond.

Plaatsen die je moet zien aan de westkust van Rhodos

PRASONISSI

prasonissi excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

Het schiereiland Prasonissi. het onbekende zuidelijke deel van het eiland Rhodos. Prasonissi is een schitterend schiereiland en alleen te bereiken via een lange smalle weg, door een indrukwekkend landschap. Hier is het punt waar de kalme Egeïsche zee en de ruwe Middellandse zee bij elkaar komen; wilde golven ontmoeten de rustige zee.

Lees meer...

PETALOUDES

petaloudes excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

In de vlindervallei Petaloúdes zitten van juni tot augustus duizenden vlinders (petaloúdes in het Grieks). Vroeger zaten er honderdduizenden vlinders maar mede door de vele toeristen is het aantal flink afgenomen. De vlinder die je hier het meest ziet, is de gestippelde harlekijn (Callimorpha quadripuncta). Deze vlinder is zwart met gele strepen als hij stilzit en knalrood als hij vliegt.

Lees meer...

KAMIROS

kamiros excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

Kamiros was een van de drie oudste Dorische steden
Kamiros ligt tegen een heuvel, aan de westkust, ongeveer 25 kilometer van Rhodos-stad.
De stad is door een aardbeving in 142 voor Christus verwoest en in 1929 door de Italianen weer opgegraven

Lees meer...

IXIA

ixia excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

Ixia je mag het eigenlijk amper een dorp noemen, heeft iets wat maar weinig dorpen op Rhodos hebben: vanaf vrijwel iedere plek vanuit Ixia heb je een goed tot geweldig uitzicht op zee. En wat voor een uitzicht…. nergens op Rhodos lijkt de zee blauwer dan hier in Ixia of het ernaast gelegen Ialyssós. Zeker in de middag lijkt het wel alsof iedere kleur blauw in de zee vertegenwoordigd is: van fel helder

Lees meer...

FILERMOS

kolimbia excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

>Filérimos '....die de eenzaamheid opzoekt'.

Voor de inwoners van Rhodosstad is de Filérimosberg een geliefd recreatiegebied. Op het 267 meter hoge plateau is het zelfs in de zomer naar verhouding vrij koel en onderweg naar boven hebt u steeds een prachtig uitzicht op de kust. Hier heeft in de Klassieke Oudheid de akropolis van lalyssós gestaan.

Lees meer...

EMBONAS

embonas excursie Rhodos | Nikos-papas.nl

Natuurlijk Cypressenbos Embonas”. In het Noordoostelijke deel van het eiland Rhodos, dicht bij het dorp Embona in het Attavirou district en specifiek op de plek “Katarti” in de provincie Dodecanesos, bevindt zich een natuurlijk bos met cypressen.Het bos is beoordeeld als belangrijk biogenetisch reservaat, van bijzondere, wetenschappelijke waarde.

Lees meer...

Boek deze dag

kalender